Влияние состава отработанных электролитов электрохимического никелирования на термодинамическую вероятность процесса их химического обезвреживания - Ожередова, М. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті оцінено вплив нестандартних умов на термодинамічну вірогідність протікання реакцій осадження нікелю з відпрацьованих електролітів. Досліджено вплив поправок на ізобарно-ізотермічний потенціал в заданому концентраційному інтервалі. Визначена мінімальна концентрація сульфату (хлориду) нікелю до якої протікає хімічне знешкодження відпрацьованих електролітів електрохімічного нікелювання.

In the article non-standard terms influence of thermodynamics probability of besieging reactions flowing from nickel exhaust electrolytes is appraised. Influence of amendments on isobar-isothermal potential in the set concentration interval is investigational. The minimum concentration of sulfate (chloride) of nickel is certain which the chemical rendering harmless of electrochemical exhaust electrolytes nickelage flows to.
Keywords: гальваническое производство; обезвреживание стоков; кальцинированная сода; энергия Гиббса; осаждение