Потенціал та економічна стійкість підприємства - Тараненко, О. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянуто сутність економічної стійкості підприємства, проведено аналіз підходів до її структуризації на основі чого обґрунтовано необхідність розгляду потенціалу підприємства у контексті його внутрішнього середовища для управління економічною стійкістю. Розглянуто структуру потенціалу підприємства та вимоги до його складових для забезпечення економічної стійкості.

Article has the information on essence of economic stability of the enterprise, is made the analysis of ways of structurization of economic stability. On the basis of it has been proved, that for management of economic stability it is necessary to consider its internal environment as potential of the enterprise. It is considered structure of potential of the enterprise and the requirement to its parts for maintenance of economic stability.
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; потенціал підприємства; кадровий потенціал; конкурентні переваги; ринкова економіка