Освітній коучинг як перспективна технологія мотивації та підтримки здобувачів освіти - Новосьолова, Світлана Юріївна (Башун Олена Володимирівна, 2023)
На сьогодні в закладах вищої освіти впроваджується освітній коучинг, який є актуальним для досягнення цілей, мотивації у навчанні та сприяє розвитку особистості. У статті аналізується поняття освітній коучинг – постановка цілі вкрай важлива для досягнення успіху, як здобути позитивний результат та чому він ефективний. У фокусі коучингу є зазвичай професійний діалог, розроблений з метою розвитку спеціальних навичок, що сприяють розкриттю внутрішнього потенціалу здобувачів освіти.
Keywords: освітній процес; коуч; тренінг; психологічне консультування; система взаємодії; швидке навчання