Інформаційно-аналітична система методів з комплексної оцінки стану складних об’єктів - Козуля, Тетяна Володимирівна; Білова, Марія Олексіївна (Запорізький національний технічний університет, 2017)
Наукова новизна полягає у формуванні комплексної методичної інформаційно-програмної підтримки оцінки екологічності та безпеки системних об’єктів еколого-соціально-економічного змісту, введення в методичну основу системного аналізу об’єктів послідовності оцінювання «стан(система–навколишнє середовище) – процес (взаємодія, внутрішнє регулювання, самоорганізація) – стан системи». Практична значущість полягає у розробці інформаційно-методичного та алгоритмічного забезпечення з комплексної оцінки рівня екологічної безпеки складних еколого-соціально-економічних об’єктів; інформаційно-програмного комплексу розв’язання задач оцінки стану рівня безпеки складних об’єктів, невідповідності аналізованих параметрів вимогам збалансованого сталого розвитку систем різного рівня дослідження.

Scientific novelty is defined by the formation of the complex methodological information and software support evaluation of environmental and safety system objects of ecological and socio-economic content, introduction to the methodological basis of the system analysis of objects estimation sequence “state (the system – environment) – the process (interaction, internal control, self-organization) – state of the system”. The practical significance is to develop an information-methodological and algorithmic support a comprehensive assessment of the environmental safety of complex ecological and socio-economic facilities; informational software solutions-level status assessment of safety problems of complex objects, mismatch parameters under consideration the requirements of a balanced sustainable development of the systems of different levels of study.
Information-analytical system assessment methods of complex objects
Keywords: інформаційно-методичне забезпечення; алгоритмічне забезпечення; програмний продукт; information and methodological support; algorithmic support; software