Структурна ідентифікація медичних зображень - Поворознюк, Анатолій Іванович; Бєлан, О. В. (НТУ "ХПІ", 2006)
Запропоновано евристичний метод структурної ідентифікації біологічних об’єктів напівтонових двомірних медичних зображень, що використовує сегментацію зображення та процедуру розгортки з метою забезпечення інваріантності від поворотів об’єкту, який ідентифікується. Розроблена автоматизована система структурної ідентифікації біологічних об’єктів. Реалізовані процедури опису еталона та розпізнання структурних елементів.

A heuristic method of structural identification of biological objects of gray level images, which uses image segmentation and scansion procedure with the purpose of providing turning invariance of identifiable object, is proposed. Computer-aided system of structural identification of biological objects is developed. Procedures of pattern description and structural elements identification are consummated.
Keywords: біологічні об’єкти; медичні зображення; забезпечення інваріантності; інтерфейс користувача; експеримент