Вимірювання висоти польоту повітряного об’єкту в єдиній інформаційній мережі систем спостереження з розподіленою обробкою інформації - Обод, Іван Іванович; Охрименко, Максим Юрійович (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуто можливість виміру висоти польоту літального апарата за вимірами похилої дальності. Проведено математичне моделювання чутливості вимірювання висоти літального апарата до помилок синхронності формування часу приймальних пунктів. Розглянуто залежність чутливості вимірювання висоти від геометрії розташування приймальних пунктів. Висунуто вимоги щодо синхронності шкал часу при вимірюванні висоти.

Possibility of determination of aircraft height is considered by measuring of slant range is considered. Mathematical modeling of sensitivity of measuring of aircraft height is conducted to the errors in synchronism of forma-sensitivity of receiving points time was carried out. Dependence of sensitivity of measuring height on geometry of disposition of receiving points is considered. Requirements to synchronism of time scales in height measurement are proposed.
Keywords: інформаційне забезпечення; навігація; зв’язок; спостереження; шкали часу; синхронність