Application of a MFC1000AcR frequency converter in a marine vessel propulsion system - Załęski, J.; Kapusta, P.; Młodzikowski, P.; Bilonozhko, V. V.; Kopchak, B. L. (NTU "KhPI", 2017)
Practical application of a set of four power electronic frequency converters of MFC1000AcR type with total capacity of 1.4 MW to power four motors of main and maneuvering drives of a ship has been considered, which makes it possible to displace, manoeuvre and automatically maintain the location of the ship according to GPS signals. Each of the MFC1000AcR converters is a four-quadrant modern modular device with liquid cooling. Climatic, mechanical and electromagnetic compatibility tests of frequency converters in the control system of a ship, conducted in accordance with the described procedure in extensive hours-long testing with varying load sample that reflects the research expedition, have displayed full compliance of all the requirements.

Розглянуто варіант практичного застосування комплекту з чотирьох перетворювачів частоти типу MFC1000AcR, загальною потужністю 1,4 МВт, для живлення чотирьох двигунів головних та маневрувальних приводів корабля, що дає можливість здійснювати переміщення, маневрувати і автоматично підтримувати місце знаходження корабля відповідно до сигналів GPS. Кожен з перетворювачів частоти типу MFC1000AcR – це сучасний модульний чотириквадрантний пристрій з рідинним охолодженням. Проведені кліматичні, механічні та електромагнітної сумісності випробувальні дослідження комплекту перетворювачів частоти в системі керування кораблем, згідно наведених методик у багатогодинних тестуваннях зі змінним зразком навантаження, який відображає дослідницьку експедицію, показали повну відповідність їх всім вимогам.
Застосування перетворювача частоти MFC1000AcR в ходовій системі морського корабля
Keywords: frequency converter; electric motor; drive of the ship; test studies; перетворювач частоти; електричний двигун; привід корабля; випробувальні дослідження