Чарльз Гаскойн – фундатор українського металознавства. До 210-річчя першої української заводської лабораторії - Журило, Алла Григорівна (НТУ "ХПИ", 2010)
Зроблено ретроспективний огляд початку металознавства й ливарництва в Україні.

Made retrospective review of early metallurgy and foundry in Ukraine.
Keywords: металознавство; ливарництво; Гаскойн Чарльз; Луганський ливарний завод; металургійні підприємства; металознавча лабораторія