Гідравлічний транспорт - Світлий, Юрій Герасимович; Білецький, Володимир Стефанович (Східний видавничий дім, 2009)
У монографії викладено теоретичні і практичні основи гідравлічного транспорту твердих сипких матеріалів. Особлива увага приділена розрахунку гідротранспортних систем та їх елементів. Описані особливості гідравлічного транспортування висококонцентрованої водовугільної суспензії, вуглемасляного агломерату і "солоного вугілля". Книга призначена для інженерно-технічних працівників підприємств, науковців, викладачів, аспірантів та студентів вузів.
Keywords: гідравлічний транспорт; тверді сипкі матеріали; гідротранспортні системи; гідравліка; гідростатика; фізичні властивості рідин; гідродинаміка; місцеві опори; гідравлічний удар; сифон; трубопроводи; самопливний гідротранспорт; напірний гідравлічний транспорт; обладнання гідравлічного транспорту