Податок Тобіна як чинник скорочення суспільних трансакційних витрат на валютних ринках - Попадинець, Олена Василівна; Третяков, С.; Дембеле, Лиди (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто можливості застосування податку Тобіна для скорочення суспільних трансакційних витрат на валютних ринках на рівні світової економіки.

The article considers the possibilities of Tobin tax to reduce public expenditure transaction costs in the currency markets at the global economy.
Keywords: суспільні трансакційні видатки; валютні спекуляції; фінансова криза; економічні агенти; ТВ