Удосконалення системи організації виробництва енергетичних підприємств через впровадження менеджменту безперервності бізнесу - Проскурня, Олена Михайлівна (НТУ "ХПІ", 2018)
Проблематика статті обумовлена необхідністю зберігати стійкість і стабільність функціонування енергетичних компанії в різних умовах несприятливого впливу зовнішніх і внутрішніх факторів техногенного та/або природного характеру. В цілому, доцільність створення процесу забезпечення безперервності бізнесу у складі системи організації виробництва полягає як мінімум в забезпеченні цілеспрямованої діяльності і несуперечності прийнятих рішень і встановлених цілей для окремих систем менеджменту, а також уникнення дублювання дій, відповідальності, реєстрації даних, поліпшення обміну інформацією між співробітниками, підрозділами і з зацікавленими сторонами. Виділено основний елемент системи менеджменту такий, як безпека бізнесу, яка пронизує всі процеси і встановлює безпечне бізнес-середовище, здатне негайно і ефективно реагувати на великі інциденти, лиха та аварії. Визначено принципи, підходи і модель системи менеджменту безперервного бізнесу. Проведення аналізу та виділення критично важливих видів діяльності і ресурсів, розробка відповідних заходів відповіді на інциденти і будь-які руйнації бізнесу відповідно до стандартів системи менеджменту безперервності бізнесу є запорукою успішності енергетичного підприємства.

The problems of the article are conditioned by the necessity to preserve the stability and stability of the functioning of energy companies in various conditions of unfavorable impact of external and internal factors of anthropogenic and/or natural character. In general, the expediency of creating a business continuity process as part of the production management system is to ensure the purposeful activity and consistency of the decisions and goals set for individual management systems, as well as avoid duplication of actions, responsibility, data registration, improve information exchange between employees, units and with stakeholders. The main element of the management system is identified, such as: business security, which permeates all processes and establishes a safe business environment capable of responding immediately and effectively to major incidents, disasters and accidents. The principles, approaches and model of a continuous business management system are defined. Carrying out analysis and allocation of critical activities and resources, developing appropriate responses to incidents and any destruction of business in accordance with the standards of the business continuity management system is the key to the success of the energy company.
Improvement of the system of organizing the production of energy enterprises through the management of business continuity introduction
Keywords: ризик; збиток; менеджмент; управління ризиками; інцидент; МББ; production organization; business continuity management; energy enterprise; risk; damage; business continuity plan structure