Дослідження стрес-факторів змагальної діяльності на різних рівнях професіоналізації спортсменів у легкоатлетичних метаннях - Кукса, Владислав Сергійович; Поляков, Ігор Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Проаналізовано зовнішні та внутрішні стрес-фактори, які впливають на психоемоційний стан спортсменів перед змаганнями. Результати дослідження показали, що з підвищенням рівня майстерності, зростає і стресостійкість спортсменів. Також запропоновано ефективні способи подолання стресу в умовах змагальної діяльності.
Keywords: змагальна діяльність; професіоналізація; спортсмени; стрес-фактори; легка атлетика; рівень майстерності; стресостійкість; психоемоційний стан; висока конкуренція