Канал автоматичного супроводження літальних апаратів за напрямком з можливістю їх пошуку, формування і обробки зображення та кібернетичним захистом отриманої інформації - Коломійцев, Олексій Володимирович; Заковоротний, Олександр Юрійович; Кучук, Георгій Анатолійович; Єльчанінов, Дмитро Борисович; Івашко, Андрій Васильович; Корольова, Яна Юріївна; Носик, Андрій Михайлович; Петрукович, Дмитро Євгенович; Пугачов, Роман Володимирович; Соболь, Максим Олегович; Усик, Вікторія Валеріївна; Фастовський, Едуард Георгійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2022)
Канал автоматичного супроводження літальних апаратів за напрямком з можливістю їх пошуку, формування і обробки зображення та кібернетичним захистом отриманої інформації містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод з багаточастотним розділенням каналів, модифікований блок дефлекторів, передавальну оптику, радіолокаційний модуль, який складений з антени, приймально-передавальної апаратури і апаратури захисту від поміх, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач, модифікований інформаційний блок, резонансні підсилювачі настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, детектори, фільтри, формувачі імпульсів, тригери (ʺ1ʺ|ʺ0ʺ), схеми ʺіʺ, лінії затримки, лічильники, цифро-аналогові перетворювачі, фільтри нижніх частот, підсилювачі (фільтри) сигналу похибки, виконавчі механізми, спеціалізовану електронну обчислювальну машину та а - введення опорного сигналу з частотою Δνм від передавального лазера, б - введення сигналу від каналу вимірювання кутових швидкостей літального апарата.
Keywords: патент; корисна модель; електрозв'язок; мобільна однопунктна інформаційно-вимірювальна система; передавальна оптика; виконавчі механізми; цифро-аналогові перетворювачі; передавальний лазер