Обґрунтування узгодженого управління процесом перевалки вантажів у транспортних вузлах - Мурад’ян, Арсен Олегович (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті вперше запропонована постановка задачі оптимізації процесу перевалки вантажів у транспортних вузлах, заснована на логістичній концепції "точно в строк", визначений конструктивний підхід до моделювання задачі й наведені її оригінальні економіко-математичні моделі із вказівкою методів реалізації. Також обґрунтована необхідність при постановці задачі оптимізації ППВ на етапі оперативного управління урахування фактору якості інформації про вхідних у ЗТВ вантажопотоках та рухомого складу. Показано, що цей фактор дає уявлення про ступінь стійкості параметрів управління і дозволяє в підсумку розглядати характеризуєму задачу, в умовах ризику і в детермінованій постановці.

In article the problem definition of optimization of cargo transfer process in transport hub, based on logistic conception "just in time" is offered for the first time, the constructive approach to modeling of a task is defined and are provided its original economic – mathematical models with the indication of methods of realization.
Modelling and optimization of cargo transfer process in transport hubs
Keywords: загальнотранспортні вузли; ППВ; ТВ; економіко-математична модель; рухомий склад; transport hubs; CTP