Пристрій для форсованого керування моностабільним електромагнітом - Бугайчук, Віктор Михайлович; Клименко, Борис Володимирович; Єресько, Олександр В'ячеславович; Король, Олена Геннадіївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Пристрій для форсованого керування моностабільним електромагнітом містить мостовий діодний випрямляч, вхід якого виконано з можливістю з'єднання з джерелом живлення, першої і другої котушок електромагніта з пусковими і утримуючими обмотками, з'єднаними з виходами діодного випрямляча через початок пускових обмоток, і діода, анод і катод якого з'єднані з кінцями утримуючих обмоток відповідно першої і другої котушок електромагніта, при цьому кінці пускових обмоток і початок утримуючих обмоток на першій і другій котушках електромагніта з'єднані з утворенням відповідних спільних виводів. Додатково містить додаткове коло, що складається з біполярного транзистора з ізольованим затвором і таймера. Виводи живлення таймера з'єднані відповідно з виводом діодного випрямляча паралельно з початком пускової обмотки першої котушки електромагніта і зі спільним виводом пускової і утримуючої обмоток другої котушки електромагніта, вихід таймера з'єднаний із затвором біполярного транзистора, колектор і емітер біполярного транзистора з'єднані із спільними виводами пускових і утримуючих обмоток відповідно першої і другої котушок електромагніта.
Keywords: патент; корисна модель; пускова обмотка; утримуюча обмотка; котушка електромагніта; мостовий діодний випрямляч; джерело живлення