Активні методи формування мотивації до занять фізичною культурою і спортом - Назаренко, І. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті розглядаються активні методи формування мотивації до занять фізичною культурою і спортом. Описано основні підходи до розвитку мотиваційних механізмів та наведено ефективні методи їх впровадження. Досліджено вплив сучасних технологій та педагогічних прийомів на рівень залученості до фізичної активності. Розглянуто психологічні та соціальні аспекти мотивації, що впливають на вибір спортивної активності. Представлено аналіз ефективності різних методів та їх вплив на довготривалу мотивацію.
Keywords: фізична культура; спорт; здоровий спосіб життя; самовдосконалення; психологія спорту; мотиваційні механізми; сучасні технології; активні методи