Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Системи технологій та інженерна екологія" - Самойленко, Наталія Миколаївна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Босюк, Альона Сергіївна; Тульська, Альона Геннадіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Технологічні процеси та виробництва, які використовуються на підприємствах, відіграють ключову роль у негативному впливі людської діяльності на довкілля. Дисципліна «Системи технологій та інженерна екологія» передбачає вивчення основних аспектів щодо формування джерел забруднення навколишнього середовища та використання природних ресурсів, а також шляхів зменшення негативної дії виробництв на довкілля з використанням інженерних рішень. Практичні заняття з цієї дисципліни включають розгляд технологічних процесів найважливіших галузей народного господарства України, виконання відповідних технологічних і екологічних розрахунків та пошук вирішення природоохоронних проблем, що з ними повʼязу
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; системи технологій; інженерна екологія; забруднені викиди; захист навколишнього середовища