Спосіб отримання однофазних плівкових шарів кестеритів Cu₂ZnSnS₄ в розбірному реакторі - Момотенко, Олександра Віталіївна; Клочко, Наталя Петрівна; Любов, Віктор Миколаєвич; Кіріченко, Михайло Валерійович; Копач, Володимир Романович; Хрипунов, Геннадій Семенович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2015)
Спосіб отримання однофазних плівкових шарів кестеритів Cu₂ZnSnS₄ в розбірному реакторі шляхом пошарового електроосадження міді, олова та цинку з водних електролітів і наступним вакуумним відпалом в реакторі в парах сірки (сульфурізацією). Електроосаджені металеві шари збагачують цинком і збіднюють міддю. Процес сульфурізації проводять в розбірному реакторі багаторазового використання за умов пересиченої пари сірки.
Keywords: патент; корисна модель; електроосадження; водні електроліти; сульфурізація; пари сірки