Аналіз існуючих процесів та апаратів біологічної очистки газових викидів - Шестопалов, Олексій Валерійович; Пітак, Інна Вячеславівна (Полтавська державна аграрна академія, 2014)
Представлено аналіз та класифікацію процесів та апаратів, які використовуються для біотех нологічної детоксикації газових викидів в атмосферу. Виявлено недоліки сучасних деструктивних методів та визначено перспективи біологічних методів очистки викидів. У експериментальних дослідженнях були встановлені кінетичні характеристики окислення забруднюючих речовин мікробною асоціацією в газоподібних викидах.
Keywords: викиди в атмосферу; біотехнологічна детоксикація; біоскрубер; біоабсорбер