Финансирование инвестиционных проектов - Артеменко, Наталья Викторовна; Токарь, Наталия Борисовна (НТУ "ХПИ", 2005)
Сукупність коштів і інших капіталів, які можуть бути спрямовані підприємствам, організаціями й іншими господарюючими суб'єктами на інвестиційні цілі, відображає їхній інвестиційний потенціал. Їх реальна ринкова вартість із урахуванням цінності, ступеня зношування, а також і ступеня можливого застосування для реалізації конкретних інвестиційних проектів відображає інвестиційні можливості господарюючих суб'єктів. Одночасно, оцінюючи інвестиційний потенціал кожного господарюючого суб'єкта, необхідно враховувати не тільки наявність його фінансових і інших можливостей інвестиційних вкладень.

Set of money resources and other capitals which can be directed to the enterprises, the organizations and other managing subjects on the investment purposes, reflects their investment potential. Their real market cost in view of value, degrees of deterioration, together with a degree of possible application for realization concrete investment projects reflects investment opportunities of managing subjects. Simultaneously, estimating investment potential of each managing subject, it is necessary to consider not only presence of its financial and other opportunities of investment investments.
Keywords: инвестиционный проект; финансовые проеты; источники финансирования; инвестиции