Вплив тиску і модифікування на властивості металу виливків сплавів системи Al-Si - Доценко, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті проаналізовані дані по впливу газодинамічного тиску та модифікування на властивості виливка із сплаву А356. Приведені дані свідчать про високу ефективність сумісної дії тиску та модифікування на властивості металу виливків.

In article the data on influence gaso-dynamic pressure and modification on properties of casting from alloy А356 is analysed. The cited data testifies about high efficiency joint influence of pressure and modification on properties of casting metal.
Keywords: властивості литого металу; модифікуючі препарати; газодинамічний тиск; нанопорошки; пружні коливання