Ефективні та низькоенергоємні композиції на основі неорганічних в'яжучіх - Дашкова, Т. С.; Глуховський, В. В.; Глуховський, І. В.; Свідерський, В. А. (НТУ "ХПІ", 2011)
Представлено результати науково-дослідних робіт з реалізації низькоенергоємної технологій виробництва ніздрюватих бетонів, що твердіють у нормальних умовах. Фізико-механічні та теплофізичні характеристики бетонів, що виготовляються за розробленною технологією, відповідають вимогам чинних нормативних документів, при цьому ніздрюваті бетони характеризуються збільшення міцності в часі на відміну від ніздрюватих бетонів автоклавного твердіння та пінобетонів.

The results of scientific research in realization of energy-intensity cellular concrete production technology of normal condition hardening are shown. Physical-mechanical and thermophysical properties of cellular concretes, which are produced by this technology, are relevant to active normative documents. In this case the produced cellular concretes are characterized with strenght increasing in time in compare to autoclave hardening cellular concretes and aerated concrete.
Keywords: науково-дослідні роботи; ніздрюватий бетон; теплофізичні характеристики бетонів; автоклавне твердіння; пінобетон