Дослідження методу вимірювання електричного потенціалу в задачах контролю дефектів нафто-, газопроводів - Кондрашов, Сергій Іванович; Забара, Володимир Федорович; Чернишова, К. К. (НТУ "ХПІ", 2008)
В статті розглянуто метод вимірювання поляризаційного потенціалу підземних металевих споруд з використанням трьох електродів порівняння. Проведено аналіз вимірювальних моделей для визначення величини поляризаційного потенціалу.

The polarization potential determination method of underground metal constructions with the use of three electrodes is presented. The measuring model analysis of polarization potential amount determination is made.
Keywords: підземні металеві споруди; корозійна агресивність; біокорозійна агресивність; поляризаційний потенціал; електроди порівняння; класифікаційна модель