Трансакційні витрати формування попиту і пропозиції на ринку праці в умовах трансформаційної економіки - Глушач, Анна Володимирівна; Архієреєв, Сергій Ігоревич (ВД "ІНЖЕК", 2013)
У статті досліджено внутрішні чинники невідповідності попиту і пропозиції робочої сили на вітчизняному ринку праці, які обумовлені його інституціональною недосконалістю; вивчено вплив трансакційних витрат суб’єктів ринку праці на його структурну нерівновагу в умовах трансформаційної економіки; доведено роль інвестиційної складової у забезпеченні балансу трансформаційних витрат формування попиту та пропозиції робочої сили та причини недофінансування цієї сфери.

The article studies internal factors of variance of demand and supply of labour force in the domestic labour market, which are justified by its institutional imperfection; it studies influence of transaction costs of the subjects of the labour market on its structural imbalance under conditions of transformational economy; it proves the role of investment component in ensuring balance of transactional costs of formation of demand and supply of labour force and reasons of underfinancing of this sphere.
Keywords: зайнятість; конкурентоспроможність; сила робоча; інвестиції; фінансування; transaction costs; labour market; employment; demand; supply; competitiveness