Разработка модели городского радиоканала связи - Каплун, Александра Валериевна; Пиротти, Евгений Леонидович (НТУ "ХПИ", 2004)
У статті моделюються процеси розповсюдження радіохвиль зв'язку та сигнально-завадової обстановки у точці прийому. Дана модель містить якісні та кількісні характеристики потоків вхідних впливів, які є вихідними для оцінки координатно-інформативних параметрів сигналів.

In a paper the processes of a radio propagation and radio noises in a dot of reception are modelled. The given model contains the quality and quantitative performances of input action streams, which are sources for an estimation of coordinate-informative arguments of signals.
Keywords: мобильная система связи; ГРК; городская застройка; радиоволны; точка приема