Системне оцінювання екологічної безпеки проектованих промислових об’єктів - Статюха, Г. О.; Бойко, Т. В.; Абрамова, А. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Досліджені питання системного оцінювання екологічної безпеки. Розроблено метод системного оцінювання екологічної безпеки при проектуванні промислових об’єктів, що складається із системи індексів оцінювання впливів на навколишнє середовище та моделі оцінювання екологічного ризику.

Questions of estimation of environmental safety are researched. The environmental safety system of estimation is developed at designing of technogenic objects which consists of system of environmental indexes and model of risk estimation.
Keywords: індекс; ризик; навколишнє середовище; environmental safety; index; risk