Основні напрямки розвитку та впровадження інформаційних технологій на базі платформи SMART GRID - Черемісін, Микола Михайлович; Черкашина, Вероніка Вікторівна; Омеляненко, О. В. (Харківський національний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2019)
Представлено основні напрямки розвитку та впровадження інформаційних технологій на базі платформи Smart Grid для рішення задач багатокритеріальної глобальної оптимізації автоматичного управління з метою вирішення питань ефективного енергозабезпечення.

The basic directions of development and introduction of information technologies on the basis of the Smart Grid platform are presented to solve the problems of multicriteria global optimization of automatic control in order to solve the issues of efficient energy supply.
Main directions of development and implementation information technologies based on smart grid platform
Keywords: електрична енергія; електричні мережі; комп'ютерні системи; ожеледеутворення; мікроконтролерний пристрій; автоматизовані системи диспетчерського управління; electrical energy; electrical networks; computer systems; microcontroller device; automated dispatch control systems