Модификация алгоритма Левенберга-Марквардта для повышения точности прогностических моделей связного потребления энергоресурсов в быту - Махотило, Константин Владимирович; Вороненко, Д. И. (НТУ "ХПИ", 2005)
Для підвищення ефективності навчання нейромережевих прогностичних моделей зв’язного споживання енергоресурсів в побуті запропоновано модифікацію алгоритму Левенберга-Марквардта. Виконані експериментальні дослідження та визначені граничні значення діапазонів налагоджувальних параметрів запропонованої модифікації алгоритму для даної прикладної галузі.

The modification of Levenberg-Marquardt algorithm for power consumption neural-network-based forecasting model learning is proposed. Numerical experimental study is implemented and limits for proposed algorithm tuning parameters range are estimated for such applications.
Keywords: энергетика; математическое моделирование; прогнозирование энергоресурсов; искусственные нейронные сети; алгоритм обучения нейросетей