Наукова біографія видатного конструктора ракетно-космічної техніки В. М. Ковтуненка як предмет дослідження - Савчук, В. С.; Чаплиць, О. О. (НТУ "ХПІ", 2013)
Зібрана і розглянута найбільш повна на сьогодні історіографія життя і діяльності видатного діяча ракетно-космічної науки і техніки В. М. Ковтуненка. Зроблено висновок про необхідність подальшого вивчення його життєвого шляху і необхідність створення його наукової біографії, яка є актуальним предметом дослідження в історії ракетно-космічної науки і техніки.

Collected and considered is the most complete presently historiography of life and activity of the outstanding figure of rocket and space science and technology, V. M. Kovtunenko. It is concluded that the need for further studies of his life and his scientific biography is a topical issue of research of the history of space rocketry.
Keywords: КБ "Південне"; історіографія; діяльність наукова; шлях життєвий; Kovtunenko V. M.; space-rocket technique; designer bureau «Yugnoye»; scientific biography