Методичні вказівки до лабораторної роботи "Дослідження кінетики процесу отримання сульфату амонію в адіабатичному реакторі періодичної дії" - Гапонова, Олена Олександрівна; Литвиненко, Євгенія Ігорівна; Биканов, Сергій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Мета роботи - визначення констант швидкості гетерогенної реакції, яка триває за різних температурних умов в системі газ-рідина. Обчислення енергії активації процесу отримання сульфату амонію нейтралізацією сірчаної кислоти аміаком. Використання для кінетичних розрахунків рівнянь матеріального та теплового балансів реакторів з різною структурою потоків.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; дослідження кінетики; адіабатичний реактор; хімічні технології; хімічні реактори