Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни "Пожежна безпека технологічних процесів" - Ященко (Міхеєнко), Лариса Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Дисципліна "Пожежна безпека технологічних процесів" охоплює ознайомлення студентів з найбільш небезпечними сучасними технологіями та їх особливостями; оволодіння методикою аналізу пожежовибухонебезпеки технологічних процесів на виробництвах та методикою оцінки рівня їх протипожежного захисту; оволодіння навичками інженерних розрахунків систем протипожежного захисту технологічних процесів виробництв. Все це дозволить майбутнім фахівцям вміло аналізувати пожежну небезпеку технологічних процесів і обладнання, орієнтуватися в основних методах і системах забезпечення пожежної безпеки, обґрунтовано обирати відомі пристрої, системи та методи захисту технологічного обладнання; орієнтуватися в основних нормативно-правових актах у галузі пожежної безпеки технологічних процесів виробництв.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; правила пожежної безпеки; протипожежна техніка; засоби пожежогасіння; пожежна безпека; протипожежні заходи