Збагачення ніобієвих руд - Шпильовий, Леонід Вікторович; Білецький, Володимир Стефанович; Шпильовий, Костянтин Леонідович (ФОП Халіков Р. Х., 2021)
У монографії розглядається проблема переробки бідних ніобієвих руд вітчизняних родовищ, зокрема Мазурівського. Викладені результати теоретичних та експериментальних досліджень збагачення руди та пірометалургійної переробки чорнових концентратів. Обґрунтована раціональна глибина механічного збагачення руд родовища. Досліджені переваги процесу подрібнення у відцентрових дробарках метального типу та гравітаційного збагачення у відцентрових концентраторах. Книга розрахована на інженерно-технічних працівників наукових та проектних організацій, гірничо-збагачувальних комбінатів. Вона може бути корисною студентам вузів, які вивчають технологію збагачення корисних копалин.
Keywords: монографія; мінерально-сировинні ресурси; селективна дезінтеграція; чорнові концентрати; кінетичний аналіз