Підготовка фармацевтичних відходів зі скла до утилізації у виробництві керамічної плитки - Самойленко, Наталія Миколаївна; Баранова, Антоніна Олегівна; Єрмакович, Ірина Анатоліївна (Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління, 2019)
Охарактеризовано негативний вплив фармацевтичних відходів зі скла на навколишнє середовище та можливість їх використання як вторинного ресурсного потенціалу у виробництві керамічної плитки. Запропоновано принципову схему підготовки до утилізації фармацевтичних відходів зі скла для даного виробництва, в якій передбачені операції запобігання забрудненню довкілля фармацевтичними речовинами.

The article describes the negative impact of pharmaceutical glass waste on the environment and the possibility of its reuse in the production of ceramic tiles. A process flow diagram of preparing the pharmaceutical glass waste for the production is proposed. It includes operations to prevent environmental pollution by pharmaceutical substances.
Preparation of pharmaceutical glass waste for recycling in the production of ceramic tiles
Keywords: навколишнє середовище; ресурсний потенціал; забруднення довкілля; схема підготовки; environment; resource potential; environmental pollution; process flow diagram