Судові, правоохоронні та правозахисні структури України - Головашич, Юлія Олександрівна; Керімов, Алік Зарімович; Сємко, Михайло Олександрович (Лідер, 2019)
У формуванні професійних знань та вмінь майбутнього фахівця працівника важливе місце посідає навчальний курс "Судові, правоохоронні та правозахисні структури України". Предметом вивчення навчальної дисципліни є упорядкована сукупність знань щодо нормативно-правової бази, основних принципів, організації, завдань, функцій, повноважень та основних напрямків діяльності державних органів, які здійснюють судову та правоохоронну діяльність, виконують правозахисну функцію, а також недержавних організацій, покликаних сприяти реалізації правових функцій держави. Навчальний посібник розрахований на курсантів, студентів, слухачів. Він також може бути корисним для співробітників правоохоронних і правозахисних установ та організацій, викладачів правових дисциплін.
Keywords: навчальний посібник; правоохоронні органи держави; правосуддя; судова влада; державна влада; судоустрій; Верховний суд України; вищі спеціалізовані суди; повноваження; вищій антикорупційний суд; МВС України; Інтерпол