Практикум з основ загальної хімії для організації лабораторних, семінарських занять і самостійної роботи з дисципліни "Загальна хімія" - Булавін, Віктор Іванович; Ярошок, Тамара Петрівна; Ведь, Марина Віталіївна; Волобуєв, Максим Миколайович; Проскуріна, Валерія Олегівна; Рищенко, Ігор Михайлович; Степанова, Ірина Ігорівна; Школьнікова, Тетяна Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017)
Вміщено практичні роботи за всіма основними розділами загальної хімії, значну увагу приділено хімічним властивостям металів та їхній корозійній пове¬дінці. Наведено багатоваріантні завдання; опис виконання дослідів. У практикумі використано сучасну хімічну термінологію. Призначено для студентів нехімічних спеціальностей технічних вузів.
Keywords: загальна хімія; практикум; неорганічні сполуки; еквівалент речовини; молярна маса еквівалента; будова електронних оболонок атомів; хімічний зв'язок; хімічна термодинаміка; хімічна кінетика; хімічна рівновага; водні розчини електролітів; твердість води; комплексні сполуки; окисно-відновні реакції; колоїдні системи; електрохімічні системи; електрохімічні процеси; хімічні властивості металів; корозія металів