Контрольні завдання до курсу "Українська мова професійного спілкування" - Пенькова, Елла Георгіївна; Дяченко, Олена Валеріївна (НТУ "ХПІ", 2013)
Ознайомлення з основними поняттями прикладного термінознавства: термінами, дефініціями (визначеннями понять), терміноїдами, терміноелементами, термінологіями й терміносистемами та процесами термінологізації й детермінологізації; з особливостями традиційного й комп’ютерного перекладання тощо
Keywords: термінознавство; українське термінознавство; категорії термінознавства; правила перекладання; лексичні трансформації; переклад науково-технічного тексту