Маркетингові засоби забезпечення споживачів запасними елементами - Яковлєв, Анатолій Іванович (Одеський національний політехнічний університет, 2014)
Розглядаються методичні підходи визначення необхідної величини запасів обладнання та їх елементів при виході з ладу засобів праці при настанні раптових відмов в різних видах виробництв. Визначено склад капітальних та поточних витрат, необхідних для формування необхідної величини запасу. На основі статистичних методів і використання теорії ймовірності побудовані відповідні економіко-математичні моделі, які сприяють визначенню оптимальної величини запасу, що розглядається, з урахуванням витрат на забезпечення певної величини запасу і економічних витрат при відмовах складних технічних систем з відповідною гарантійною імовірністю їх безвідмовної роботи.

Methodical approaches of determination of necessary size of supplies of equipment and their elements in case of failure of facilities of labor upon the occurrence of a sudden bounce in various types of production are examined. Composition of capital and current costs necessary for forming of necessary size of supply is determined. On the basis of statistical methods and the using of probability theory corresponding economic and mathematical models, that assist determination of optimal size of supply that is examined, are built, taking into account costs on providing of certain size of supply and economic costs at the refuses of the difficult technical systems with corresponding warranty probability them faultless work.
Marketing backer-ups of consumers of spare elements
Keywords: імовірність безвідмовної роботи; запаси; витрати; сервісне обслуговування; технологічне обладнання; probability of faultless work; supplies; costs; after-sales service; manufacturing equipment