Нова конструкція автотранспортного засобу для міського маршрутного транспорту і методика визначення його основних параметрів - Горбунов, А. П. (НТУ "ХПІ", 2015)
Представлено нову конструктивну схему автотранспортного засобу для міського маршрутного транспорту, котрий буде забезпечувати суттєве зниження витрат пального і викиди шкідливих речовин в атмосферу. Концепція, що пропонується нами, передбачає в автотранспортному засобі для міського маршрутного транспорту (АТЗММТ) наявність приладів і пристосувань, котрі забезпечують рух АТЗММТ на спуску на електричній тязі від акумуляторних батарей, а на підйом і по горизонтальній дорозі - тільки на тязі двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ).
Keywords: тяга електрична; перевезення пасажирські; установка силова; двигун внутрішнього згоряння; акумулятор