Розробка багатонаправленої асоціативної пам'яті на основі дискретних нейронних мереж адаптивної резонансної теорії - Заковоротний, Олександр Юрійович (Харківський національний університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2016)
Розроблено нову багатонаправлену нейронну мережу адаптивної резонансної теорії, яка реалізує принципи асоціативної пам'яті з можливістю відновлення по вхідній інформації множини асоціативних один одному і вхідними даними зображень. Нова нейронна мережа має властивості донавчання, стабільного і компактного зберігання запам’ятованої раніше інформації, що дозволяє цю мережу використовувати для розробки спеціалізованих баз знань, які використовують асоціативну інформацію.

The new neural network of adaptive resonant theory that will realize principles of annex storage with possibility of renewal on entrance information of great number associative to each other and datains of images is worked out. A new neural network possesses properties of educating, stable and compact storage of the information memorized before, that allows to use this network for development of the specialized bases of knowledge using associative information.
Development of multi-directional associative memory based on the discrete neural networks adaptive resonance theory
Keywords: сенсорні шари; вхідні вектори; бінарні компоненти; вихідні сигнали; інтерфейсні шари; annex storage; adaptive resonant theory; neural network