Дослідження видів витрат обігу торгівельного підприємства - Чернишенко, Олена Іванівна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
Доведено, що витрати на обіг умовно поділяють на чисті і додаткові витрати. Чисті витрати - це витрати на організацію процесу купівлі-продажу, утримання адміністративно-управлінського персоналу, витрати на бухгалтерський облік і звітність (бухгалтерський облік, реклама, касові операції і таке ін.). Додаткові витрати обумовлені продовженням виробничого процесу в торгівлі (фасування, упаковка), тобто при перетворенні виробничого асортименту в торговий асортимент.
Keywords: витрати; собівартість; торгівля; облік; споживачі; маркетинг; підприємства