Симфонізм поетичної думки - Гужва, О. П. (НТУ "ХПІ", 2011)
На прикладі творів Сковороди, Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини розкривається значимість симфонізму як загальномистецького феномену, здатного відтворювати духовні колізії

In examples of the works by Skovoroda, Shevchenko, Ukrainian Lesya, Paul Tyczyna reveals the importance of a symphonic method as phenomenon of the all arts, rendering spiritual conflicts
Symphony of poetic idea
Keywords: духовне буття; мелодія; духовна культура; філософ; діалог