Управлінський та податковий облік у прикладах і задачах - Гапоненко, Ольга Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2014)
Навчально-методичний посібник містить основи загальної теорії управлінського та податкового обліку, класифікацію витрат для прийняття рішень, методи побудови функції витрат підприємства, аналіз взаємозв'язку витрат, обсягу діяльності та прибутку, методи та системи калькулювання витрат, принципи побудови системи управління витратами, принципи ведення податкового обліку з основних податків та зборів.

Educational-methodical manual contains the fundamentals of a General theory of managerial and tax accounting, classification of costs for decision-making, methods of constructing cost functions of the enterprise, the analysis of the relationship between costs, volume and profits, the methods and systems of cost calculation, principles of cost management system, principles of tax accounting of the main taxes and fees.
Managerial and tax accounting in examples and tasks
Keywords: управлінський облік; податковий облік; витрати підприємства; прибуток; облік витрат; податкова звітність; фінансова звітність