Підвищення точності оцінки зусиль на валки штаби, що прокатується - Тришевський, Олег Ігорович; Салтавець, М. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Викладені результати досліджень щодо підвищення точності визначення зусиль на валках при прокатці штаби при використанні матеріалів математичної моделі прокатки для уточнення розподілу температури по перерізу штаби. Проведено порівняння отриманих результатів з даними експериментальних досліджень прокатки штаби на стані 2250 Алчевського металургійного комбінату

The results of research to improve the accuracy of effort on the rolls during rolling strip using a mathematical model of rolling materials to refine the temperature distribution over the cross section of the strip. The results are compared with those of e xperimental studies pro-rollers strip mill at 2250 Alchevsk Iron
Keywords: гаряча прокатка; математична модель; тепловий стан; розподіл фактичної температури; зусилля прокатки; hot rolling; strip; mathematical model; thermal state; distribution of the actual temperature; rolling force