Спосіб контролю діелектричних характеристик внутрішньої ізоляції конденсаторного типу вводів силових трансформаторів під робочою напругою - Загайнова, Олександра Анатоліївна; Мінченко, Андрій Анатолійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2008)
Спосіб контролю діелектричних характеристик внутрішньої ізоляції конденсаторного типу вводів силових трансформаторів під робочою напругою, згідно з яким вимірюють струм в колі заземлення виводу від вимірювальної обкладки ізоляції кожного із трьох контрольованих об'єктів однієї напруги трифазної системи, множать при кожному контролі значення струму на відношення робочих фазних напруг при відсутності дефекту і при контролі і перевіряють відсутність струму дебалансу суми попередньо симетрованих перших гармонік струмів, отриманих в результаті операції множення, який відрізняється тим, що при відсутності дефекту розраховують відношення амплітуди першої гармоніки струму одного із об'єктів до амплітуди першої гармоніки струму кожного із двох інших об'єктів, запам'ятовують отримані результати як постійні коефіцієнти, на які множать при кожному контролі значення перших гармонік струмів зазначених вище двох об'єктів.
Keywords: патент; корисна модель; електроенергетика; струм; гармоніки; обчислювальні операції