Современные требования к технологической оснастке станков с ЧПУ - Карпусь, Владислав Евгеньевич; Иванов, В. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті розглянута обробка корпусних деталей на багатоцільових верстатах та наведена класифікація корпусних деталей. Розроблено нову класифікацію переналагоджуваних установочно-затискних пристроїв та класифікацію механізмів регулювання установочних елементів пристроїв для верстатів з ЧПК. Отримані формули для визначення часу регулювання установочних елементів у залежності від їх параметрів.

This article describes the c ase-shaped part processing at machining centers and case-shaped part classification are presented. The new locate-and-clamp fixture classification and the adjustment mechanism classification of location elements for Direct Numerical Control machine tools are developed. The adjustment time laws of location elements against their parameters are received.
Keywords: машиностроение; металлорежущее оборудование; установочно-зажимное приспособление; многоцелевые станки; корпусные детали; автоматическая переналадка