Принцип построения гибких характеристик сепарационных разделительных блоков - Ахметшина, И. В.; Шутов, В. Ю.; Младецкий, И. К.; Мостыка, Ю. С. (НТУ "ХПИ", 2007)
В статті пропонується метод формування сепараційних блоків, який дозвляє змінювати положення сепараційної характеристики як за крутизною, так і за положенням відносно осі абсцис, причому сепаратори можуть мати любий вид жорстких сепараційних характеристик.

The article covers the proposal of separation blocks forming; witch allows changing the position of separation characteristic by X axis and the separators may have any type of straight separation characteristic.
Keywords: сепарационный аппарат; эталонный разделительный аппарат; формула Бернулли; ступенчатая функция; треугольник Паскаля