Методичні вказівки по організації, проходженню та захисту звітів з науково-дослідницької практики - Копп, Андрій Михайлович; Шматко, Олександр Віталійович; Москаленко, Валентина Володимирівна; Лютенко, Ірина Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні рекомендації до організації, проходження та захисту звітів з науково-дослідницької практики студентами другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності 122 «Комп'ютерні науки», освітньо наукової програми «Комп’ютерні науки та інтелектуальні системи» розроблено для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня відповідно до вимог Закону України «Проосвіту» від 5 вересня 2017 року, Закону України «Про вищу освіту» від 1 липня 2014 року, Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 08.04.1993 р. № 93, Стандарту вищої освіти України другого (магістерського) рівня галузі знань 12 – Інформаційні технології за спеціальністю 122 – Комп’ютерні науки, затвердженого та введеного в дію наказом Міністерства освіти і науки України від 28.04.2022 р. № 393, Положення про порядок проведення практичної підготовки здобувачів вищої освіти Національного технічного університету «ХПІ» від 23.02.2024 р, Положення про порядок організації та проведення практично-орієнтованого навчання в Навчально-науковому інституті Комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та відповідно до освітньо-наукової програми «Комп’ютерні науки та інтелектуальні системи» другого (магістерського) рівня підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічного інституту» [1-7]. Практика є обов’язковим освітнім компонентом, що належить до циклу професійної підготовки освітньої програми підготовки здобувачів вищої освіти. Здобувачі вищої освіти освітньо-наукової програми підготовки проходять науково-дослідницьку практику в І-ІV семестрах навчання, загальний обсяг практики складає 420 годин (14 кредитів ECTS).
Keywords: методичні вказівки; науково-дослідницька практика; захист; магістратура; комп'ютерні науки; інтелектуальні системи