Розроблення інформаційно-структурної схеми електрогідравлічних слідкуючих приводів багатоцільових транспортних засобів - Ніконов, О. Я.; Улько, В. Ю. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянута задача розроблення інформаційно-структурної схеми електрогідравлічних слідкуючих приводів як підсистеми інформаційно-керуючої системи багатоцільових транспортних засобів. Наведено математичний опис елементів електрогідравлічних слідкуючих приводів. Розроблена інформаційно-структурна схема електрогідравлічних слідкуючих приводів з урахуванням нелінійних характеристик системи.

In a paper the problem of development of the informational-block diagram of electrohydraulic servo drives as subsystems of an informational-controlling system of multi-purpose vehicles is considered. The mathematical description of elements electrohydraulic servo drives is reduced. The informational-block diagram of electrohydraulic servo drives is developed in view of nonlinear characteristics of system.
Keywords: багатоцільові транспортні машини; електрогідравлічні слідкуючі приводи; нечіткі нейронні мережі; інформаційно-керуючі системи; адаптивні системи керування