Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи "Конструювання об'єктів в інформаційних графічних системах" - Адашевська, Ірина Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Системи графічного моделювання – це спеціалізоване програмне забезпечення, створене для розробки, редагування та візуалізації графічних об’єктів, таких як 2D і 3D моделі, анімаційні об’єкти, текстури, освітлення та інші візуальні елементи. Ці інструменти є потужними засобами для створення візуальних уявлень різноманітних об’єктів і процесів. Вони дозволяють професіоналам не тільки візуалізувати свої ідеї, але й проводити детальний аналіз, оптимізацію та симуляцію реальних об’єктів і процесів. Тривимірне моделювання, також відоме як 3D-моделювання, використовується для створення об’ємних тривимірних об’єктів у спеціальних комп’ютерних програмах. Існують два основних типи 3D-моделювання: полігональне і параметричне.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; інформаційні графічні системи; комп'ютерні системи; методи конструювання; графічне моделювання