Термодинамічний аналіз процесу спікання циркону з їдким натром - Хлопицький, Олексій Олександрович; Макарченко, Наталія Петрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010)
Методом мінімізації повних термодинамічних потенціалів розглянута система Zr-Si-Al-Ca-Ti-Fe-Na-H-O-N. Досліджений вплив температури, співвідношення реагентів та розраховані питомі енерговитрати процесу спікання циркону з їдким натром.

Method of minimisation of the full thermodynamic potentials the viewed system Zr-Si-Al-Ca-Ti-Fe-Na-H-O-N. The explored temperature effects, a relation of reagents also are calculated specific power inputs of a sintering process of zircon with caustic soda.
Keywords: цирконовий концентрат; константний метод; метод екстремуму ентропії; оксихлорид цирконію; енерговитрати; температурні інтервали